Kullanıcı adı:
Şifre:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Üye Olmak İstiyorum SSS Giriş Yap 

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ]  Facebook'ta Paylaş

18 Oca 2010, 16:09

ACİL STAJI BAŞLATMALIMIYIM
Yeni Üye
Yeni Üye

selamün aleyküm,forumdaki bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.2009 eylül sınavını kazandım.Ama stajı başlatmak bir türlü kısmet olmadı.benim burdan sormak istediğim tecrübeli arkadaşlardan fikir almak, çevreden aldığım bilgiye bakılırsa kimse bu mesleğin iyi bir tarafını söylemedi.Ben bir şirkete asgari ücretle bilgi işlem elemanı olarak devlet kurumda çalışıyorum.Maddi durumda iyi olmadığı için acaba bu işimi bırakıp stajı başlatsam iyimi yapmış olurum.muhasebe ile ilgili hiç iş yapmadığım için bu işi başarabilirmiyim.Yada en kötü anlamda şu an çalıştığım şartlardan daha iyi bir konuma gelirim.tecrübeli stajyer arkadaşlar olumlu anlamda fikirlerini paylaşırlarsa memnun olurum.

BaÅŸa Dön Başa Dön

18 Oca 2010, 16:36

Re: ACİL STAJI BAŞLATMALIMIYIM
Uzman Üye
Uzman Üye

Sayın URFASAN; stajı başlatmak için önce sınavı geçmelisiniz. Sonrada 3 yıla çıkan staja ve maliyetine katlanmalısınız.(Maliyet olarak odadan dosya açtırma ; sınav harcı gidiş geliş masrafları tabi ilk seferde sınavı vermezseniz maliyet artacak. Artı sınavı dilyelim verdiniz bu seferde staj gördüğünüz yerde sigortalı olacağınız için sigortanızı karşılamayı üstlenecek meslek mensubu bulup anlaşmanız.) Staj bittikten sonra bitiş sınavını vermeniz gerekecek. Eğer kendinize güveniyorsanız , zamanınız ve maliyetleri karşılayacak paranız varsa başlatabilirsiniz. Tabi bütün bunları bitirdikten sonra müşteri potansiyeli sağlayıp zamanında yaptığınız harcamları amorti edip kara geçmeniz gerekecek. Sağlam bir maliyet araştırmasından sonra kararınızı verin.

BaÅŸa Dön Başa Dön

18 Oca 2010, 18:15

Re: ACİL STAJI BAŞLATMALIMIYIM
Süper Üye
Süper Üye
Kullanıcı avatarı

stajyer_öğrenci yazdı:
Sayın URFASAN; stajı başlatmak için önce sınavı geçmelisiniz.

URFASAN yazdı:
2009 eylül sınavını kazandım. Ama stajı başlatmak bir türlü kısmet olmadı.

Sayın URFASAN öncelikle tebrik ederim. Mali Müşavir olduğunuzda illa büro açmanız gerekmez. Eğer bulunduğunuz yerde bir şirkette yahut fabrikada muhasebe görevi ile çalışabilme durumunuz ve bu mesleğe merakınız varsa düşünebilirsiniz evet. Stajyerlik dönemi küçük şehirlerde karın tokluğuna yapılıyor diye biliyorum. (Küçük bi şehirde olmayadabilirsiniz nereden katıldığınızı bilmediğim için bu şekilde söylüyorum) Ama 3 sene buna tahammül etmeniz gerekmeyedebilir. Bir süre sonra işinizde ilerledikçe iş imkanları da değişebilir. Dediğim gibi merak ve istidadınız varsa (ki bunun olduğunu staj sınavına girerek göstermişsiniz) ve bunu gösterebileceğim bir iş ortamı bulurum diyorsanız düşünün derim.

Bence bu mesleğin hiçbir iyi tarafı olmadığını düşünenler kendilerini küçümsemekten mutlu olanlardır. Mesleğimizin çok zor olması kötü olduğu anlamına gelmiyor. Evet çok zor bir iş fakat mesleğimizin iyi tarafı olmasaydı neden bu kadar müşavir olsun ki?

Tabi ben kendi kardeşime müşavir olmasını önermem o da ayrı mesele (:

BaÅŸa Dön Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ]  Facebook'ta Paylaş

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: